Schrijf je in voor de Stadsquiz Huissen

Stadsquiz coronaproof: teams verspreid over locaties

 
HUISSEN - De teams die in oktober meedoen aan de vijfde editie van de Stadsquiz van Huissen zullen misschien wel vanaf drie tot vier verschillende locaties met elkaar moeten samenwerken.
Door de coronacrisis is het niet mogelijk om overal met vijftien quizspelers op anderhalve meter afstand van elkaar in dezelfde ruimte de quiz te spelen.
,,En iedereen moet zich aan de coronamaatregelen houden. Wij drukken dat de spelers op het hart", zegt Ruud Engelaar van de organiserende club Rotary Arnhem-Huissen. Daarom heeft de organisatie voor het motto: ‘Sfeer, spanning en veilig samen’ gekozen.
 
Uitslagenavond
De lustrumeditie van de Stadsquiz wordt geheel online worden afgewerkt. ,,En dat allemaal op één avond. De feestelijke uitslagenavond, die altijd een week later wordt gehouden, gaat dit jaar helaas niet door", zegt Engelaar. De quiz wordt gehouden op 30 oktober. Aan het eind van de avond is bekend wie zich twee jaar lang de slimsten van Huissen mogen noemen.
Het kloppend hart van de kennisquiz bevindt zich, zoals het er nu naar uitziet, in de Zandse Kerk in de wijk Huissen-Zand. Maar de spelers zitten verspreid over heel Huissen achter de laptop of pc. Engelaar hoopt dat er meer dan 30 teams met gemiddeld vijftien deelnemers zich zullen inschrijven. Teams kunnen bestaan uit vrienden, buren, collega's of club-, straat- of buurtgenoten. ,,Vorig jaar haddden we ruim 500 deelnemers, we hopen nu richting de 600 te gaan."
 
Buitenopdracht
Zij krijgen vanaf 19.00 uur vragen over Huissen maar ook over algemene onderwerpen voorgelegd. Ze buigen zich over breinbrekers. Daarnaast moeten ze een buitenopdracht vervullen evenals een creatieve opdracht. Een aantal teams wordt gevolgd met een camera. De beelden worden die avond online vertoond. ,,Dat doen we voor het eerst. Zo kunnen deelnemers zien hoe hun concurrenten het er van af hebben gebracht."
Aan het begin van de vorige edities haalden de teamcaptains de opdrachten en vragen op bij partycentrum De Buitenpoort. Vervolgens gingen de teams op locatie aan de slag.
Intensief bezig
,,Je bent een paar uur intensief met elkaar bezig. Het is leuk om te doen, maar het is ook spannend inspannend. Want je moet voor een bepaalde tijd alles weer inleveren bij De Buitenpoort. Die tijdsdruk voel je. Na afloop heb je de pijp leeg", zegt Engelaar.
Dit jaar wordt er volgens hem veel inventiviteit van de teamcaptains gevraagd. Die zullen via een onlineverbinding in contact staan met de Zandse Kerk. Daar bevindt de organisatie zich en daar komen ook de beelden binnen die gemaakt wordt tijdens de opdrachten. En ook de uitslag zal daarvandaan diezelfde avond bekend worden gemaakt. ,,Van de puntentelling proberen wij iets bijzonders van te maken."
 
Goede doelen
Teams moeten 75 euro inschrijfgeld betalen. De opbrengst wordt verdeeld over drie goede Huissense doelen. Teams dragen die zelf voor. Ook bepalen zij aan de hand van een stemming gezamenlijk welke drie organisaties een deel van het geld krijgen. ,,In 2018 konden we 10.000 euro verdelen. Een mooi bedrag", aldus Engelaar. Toen ging een groot deel van het geld naar: Pay it Forward, muziekpodium Odeon en Dierenweide Slingerbos.
Volgens Engelaar is Rotary Arnhem-Huissen blij dat de quiz door kan gaan. ,,Voor veel mensen waren de afgelopen maanden niet gemakkelijk.De Stadsquiz is bij uitstek een activiteit die Huissenaren bij elkaar brengt. We vinden het belangrijk om na al deze narigheid samen even de zinnen te verzetten."
 
Naar het overzicht