Schrijf je in voor de Stadsquiz Huissen

De Goede Doelen

Ieder team mag bij inschrijving opgeven voor welk Goed Doel zij willen strijden.

Uit alle ingezonden Goede Doelen worden 3 doelen genomineerd.

De Goede Doelen voor 2018 zijn (worden ingevuld zodra ze bekend zijn):

1) Opknapbeurt dierenweide in Slingerbos Huissen

Er lopen nog maar een paar dieren rond en het is sterk in verval geraakt, stelt Daphne van de Koppel. 

„Ik heb vorig jaar bij de gemeente een burgerinitiatief ingediend voor een totale opknap. Toevallig had de gemeente al een dergelijke aanvraag binnen voor een wei in Bemmel. Via Wies Dolmans. Wij werden aan elkaar voorgesteld en konden het samen meteen prima vinden. We hebben samen gekozen voor de wei in Huissen, die heeft meer potentie.”

Huissenaar Eddy van Hummel voegde zich bij het duo en gedrieën hebben ze een plan gemaakt en naar de gemeente gestuurd. Het gaat om een terras met speeltoestellen als schommels, skelters, wipkippen en een schuur met toegang tot de dieren. Als het aan het drietal ligt, komen er konijnen, cavia’s, kippen, minivarkens, schapen, geiten en ezels bij. „De dierenweide moet toegankelijk worden voor kinderen, om te spelen en in contact te komen met dieren als ook een ontmoetingsplek worden voor, nieuwe, ouders”, zegt Van de Koppel. Daarnaast zijn er plannen om een dagbestedingsplek te creëren voor mensen met een beperking. Ook wordt er gedacht aan samenwerking met kinderopvang en scholen, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, ouderen en statushouders.

2) Odeon, muziek podium Huissen

Vrienden van Huissen
Deze instelling is in 1996 opgericht onder de naam Stichting Huissen 2000, met als doel op de Markt podium te realiseren. Toen dat plan niet snel bleek te realiseren, besloot de Stichting de naam te veranderen in Vrienden van Huissen. De instelling zette zich daarna in voor bewaken van het karakter van Huissen. Voorbeelden daarvan zijn de muurschilderingen, het monument De Verzonken Molen en de restauratie van de watertoren aan het Klokkenpad.

Honderdduizend euro
De totale kosten van het podium bedragen bijna honderdduizend euro, voor het grootste deel betaald door sponsors en leden van de Vrienden van Huissen. Het Odeon wordt gebruikt tijdens alle evenementen in het centrum van Huissen.  

3) Pay it Forward

Pay it forward is een initiatief van Gerie Nuy uit Huissen. Gestart in 2013. En met als doel zorgen voor mensen met een (zeer) laag inkomen. Personen die zijn aangewezen op de Voedselbank of net boven deze kritieke grens zitten
Gerie heeft zelf al enkele activiteiten met succes en vooral op eigen kracht doorgevoerd. Veelal met behulp van enthousiaste vrienden, familieleden en/of (zakelijke) relaties. Zo organiseerde hij voor vijf stellen/gezinnen afgelopen zomer een volledig verzorgde vakantie op een park met huisjes in Drenthe, inclusief eten en drinken en uitstapjes.
Ook voorzag hij al enkele kinderverjaardagen van traktaties, eten en drinken en zelfs cadeaus voor de jarige(n), kinderen van gezinnen die een miniem inkomen hebben. Verder: het helpen opstarten van een persoon die net verhuisd is, door onder meer meubels en apparatuur te leveren, kerstdiner koken voor een (of meerdere) gezin(nen) en het laten sturen van kaartjes aan een kind met leukemie.
 

 

Inschrijven Goed Doel